Eva la Futura

Eva la Futura vlogt zich naar de technologische toekomst. Drones, big data, virtual reality, smartphones, artificiële intelligentie. De ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat elkaar. Het is amper bij te houden en niet elke technologische ontwikkeling is gemakkelijk te begrijpen. Gelukkig stuurt de VPRO Eva Cleven op pad als Eva la Futura om verslag te doen van al deze innovaties en de gevolgen ervan op onze levens.

Eva la Futura gaat op bezoek bij interactieve installaties, voorstellingen en kunstwerken die een visie geven op de invloed van technologie op onze toekomst. Over die visie gaat ze in gesprek met de maker. Hoe ziet die toekomst eruit? Welke rol speelt de mens daarin? Is dat leuk en spannend of juist creepy en gevaarlijk? Eva stelt de vragen zodat jij het niet meer hoeft te doen. En doet verslag van haar bevindingen op sociale media. Eva bezoekt de kunstenaars op festivals als Dutch Design Week, STRP en IDFA, maar ook op andere plekken waar bijzondere werken te vinden zijn.

Je kan Eva la Futura op de voet volgen via Twitter, sfeerbeelden bekijken via haar Instagram-account en korte vlogs kijken op Snapchat. Alles komt bij elkaar op haar Facebook-account en Eva is ook terug te vinden op VPRO.nl. Op de speciale pagina ‘Berichten uit de nieuwe wereld’ vind je niet alleen de verslagen van Eva, maar ook columns van Geert-Jan Bogaerts (hoofd VPRO Digitaal) en updates van VPRO Medialab.

advertentie