Who are the champions?

Rio de Janeiro

Who Are The Champions?

Interactieve documentaire over de echte verhalen achter het WK voetbal

Brengt het WK voetbal niets dan positiefs? Of zijn er negatieve kanten aan de grote FIFA Wk-evenemten zoals nu in Brazilië?

In de interactieve documentaire Who Are The Champions onderzoeken Woord, NRC Handelsblad en Submarine die vraag.

We gaan het project van start met Brazilië, waar we persoonlijke verhalen – zowel positief als negatief – hebben verzameld van mensen die leven rondom het Maracanã, het belangrijkste stadion in Rio de Janeiro.

Door middel van video, Google Street View, audioverhalen en fotografie, aangevuld met artikelen uit het archief van NRC vormt de kijker zich een indringend beeld van de gevolgen van zo'n internationaal voetbalspektakel als het WK.

Who Are The Champions? is een web documentaire over de sociale, economische en culturele impact die het FIFA Wereldkampioenschap heeft op de mensen en de plekken in de directe omgeving van drie voetbalstadions in drie WK-landen.

Steden die later volgen zijn Johannesburg (WK Zuid-Afrika 2010) en Leipzig (WK Duitsland 2006).

Samenstelling audioverhalen: Laura Stek – Radiomakers Desmet

Who Are The Champions? is een samenwerkingsproject tussen Woord, NRC Handelsblad, Submarine en kwam tot stand met financiële steun van het Mediafonds, SNS Reaal Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam, en Ramillas.