De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Marc Mulders, schilder in Tilburg.

In de reeks over Intuitie spreekt Jos Wassink met Leo Verhart, archeoloog en conservator prehistorie aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. September is "vuistbijlenmaand" voor Verhart. Dan brengen vakantiegangers uit Frankrijk hun vondsten hoopvol naar het museum. Meestal heeft Leo Verhart aan een half oog genoeg, maar soms zit er echt iets tussen. Over hoe je intuitief weet dat een voorwerp echt of vals is.

In VPRO's Levende Dichters Almanak Hester Knibbe met een gedicht uit haar recent verschenen bundel De buigzaamheid van steen, uitgegeven door De Arbeiderspers, Amsterdam.

TWEEDE UUR

De droomhandel. Roel Bentz van den Berg, bespreekt met Maartje Somers en Ronald Ockhuyzen:
- het boek 'Mijzelf merkwaardig vreemd' van Willy Peter Reese die in 1941 naar het oostfront moest en daar een dagboek bijhield. Postuum gepubliceerd door Stefan Schmitz, vertaald uit het Duits door H. Driessen. De Arbeiderspers.
- I've Got My Own Hell to Raise: cd van Bettye LaVette.
- de film 'Leef' van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen.

Armeno Alberts over Et Al, traditionele Tuvamuziek, uitgevoerd door Oleg Kuular. Oleg Kuular is een beroemde tuvaanse muzikant. In het nummer Et AL werkte hij samen met een organist en slagwerker. Van de cd Deep in the Heart of Tuva; label: Ellipsis Arts.

DERDE UUR

Het beeldend kunsthalfuur. Kunsthistoricus Carel Blotkamp en beeldend kunstenaar Peter Struyken bezoeken de tentoonstelling over Jacoba van Heemskerck (1876-1923), tot en met 21 november in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Berend Dubbe en Gert Jan Blom met een programma over 'Lachen in muziek.' Te horen zijn de buitengewoone sopraan Florence Foster Jenkins, de Duitse komiek Karl Valentin en saxofonist Rudy Wiedoeft.

advertentie