De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’.

‘Luna express’. Wouter Pleijsier verbindt poëzie en muziek. Vandaag onder meer gedichten van M. Vasalis, voorgedragen door de dichteres zelf. Zie ook: www.vpro.nl/lunaexpress.

In ‘VPRO's Levende Dichters Almanak’ een optreden van Daniël Dee van wie eerder dit jaar de bundel 'Vierendeel' verscheen bij uitgeverij De Geus.

TWEEDE UUR

‘Archief W. F. Hermans’. 13-delige serie, waarvan deel 10 t/m 13 vallen in de miniserie ‘Laatste gesprekken met Hermans’. Deel 2: Freddy de Vree in gesprek met Willem Frederik Hermans over zijn roman 'Nooit meer slapen'. Verder over 'Ik heb altijd gelijk' en 'Dagboek van een engelbewaarder'. En drama vs dagboek. (Opname Parijs 1986).
De hele serie van 13 delen is in een mooi doosje te krijgen door 35 euro over te maken naar gironummer 444600 t.n.v. VPRO te Hilversum o.v.v. 'Doos Hermans'.

Armeno Alberts over 'Clarinet Trumpet' en 'Reveille at Night', composities van de Amerikaanse klarinettist en componist, Daniel Goode.

DERDE UUR

‘Het beeldende kunsthalfuur’. Wim Brands praat met typograaf en vormgeving Roger Willems over Roma Publications, de uitgeverij die hij samen met beeldend kunstenaar Mark Manders bestiert. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent wijdt op dit moment een expositie aan de uitgaven van Roma.

‘De muziek van Louis Lehmann’ over de Zweedse troubadour Carl Michael Bellman en de componist en cellist Luigi Boccherini.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Ijsregen' van Sanneke van Hassel. Uitgeverij De Bezige Bij.

advertentie