De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht
Met vanavond het uitzicht van Margit Willems, schrijfster en beeldend kunstenaar in Amsterdam.

Het Moment van Gijs Groenteman
Gijs protesteert tegen de Week van het Luisterboek, die komende week wordt gehouden. En een nieuwe episode uit het levensverhaal van Johnny Jordaan.

Onder Woorden
Annette den Heijer verbindt muziek aan tekst. Vandaag gitaarmuziek van Leo Kottke en luitmuziek van Robert de Visée aan korte verhalen uit de bundel ‘Galeislaven’ van Maria Stahlie. ‘Galeislaven’ verscheen in 2004 bij Prometheus.


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Wim Brands interviewt Peter de Bruijn, die verbonden is aan het Huygensinstituut. De Bruijn is tevens als editeur verantwoordelijk voor Het Verzamelde Werk van Elsschot dat in een nieuwe editie verscheen bij Atheneum en Polak.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Roel Bentz van den Berg gaat in gesprek met de schrijver Hafid Bouazza over zijn liefde voor het werk van de Britse auteur Anthony Burgess, die vooral bekend werd met zijn door Stanley Kubrick verfilmde roman A Clockwork Orange.

Muzikale Verhalen
De Amerikaanse singer-songwriter John Dee Graham maakt zaterdag a.s. zijn opwachting op het Roots of Heaven Festival in Haarlem.

De Sprekende Dichter van vanavond is Leo Vroman die twee van zijn gedichten voordraagt: 'De Dom vanuit Brooklyn' en 'Ik vond mijzelf'.

advertentie