De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Raoul de Jong, schrijver in Schiedam.

Vorige week kon u in de Aard van Nederland deel I horen over kamp Zeist. Daarin ging het over de Pyramide van Austerlitz en het dorp Austerlitz zelf. Maar tot het oorspronkelijke kamp behoort ook het huidige detentiecentrum , met o.a de al niet meer zo geheime schuilplaats van Geert Wilders en het Militair Luchtvaart Museum. In het detentiecentrum vond enige jaren geleden ook het Lockerbieproces plaats.
Het is juist dat stuk dat nog steeds kamp Zeist heet, gelegen bij het dorp Soesterberg, aan de A 28.
Vandaag deel twee, waarin Klaas Vos praat met Misja Keizer, van wie een fototentoonstelling te vinden is in het Militair Luchtvaartmuseum : tenstoonstelling over de restanten van het vroegere kamp Zeist. Verderop in het programma hoort U ook nog dht. Jansen, directeur van het museum.

Struikelblok. afl.2
Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een gevreesde orkestpartij.Vandaag Klarinettist Frank van den Brink van het Radio Filharmonisch orkest met een passage uit Rhapsody in Blue van George Gershwin

HET TWEEDE UUR

Audiocorrespondentie uit Erik Lindner, dichter in Quebec.

Wim Brands interviewt Arjo Klamer, professor in de economie van kunst & cultuur aan de Erasmus-universiteit Rotterdam, over zijn boek In Hemelsnaam! Over de economie van overvloed en onbehagen, uitgegeven door Ten Have.
We worden steeds rijker, aldus Klamer, en investeren steeds minder in de
samenleving

Armeno Alberts over Leaping Berates van en door Maciunas Ensemble

HET DERDE UUR

De werkplek van de dichter Tsead Bruinja.

Midden in de nacht. Kort verhaal van Toon Tellegen

Oud geluid. Geluidsrestaurateur Harry Coster over het amusement van de jaren '30. Met unieke opnamen oa. Johnny and Jones met 'Lou de ladenlichter'.

De eerste bladzij. Eerste pagina van een nieuw boek.