De Avonden

o.a. Voetlicht #12, Jeroen de Rooij, Dolores Dorantes

De Avonden

o.a. Voetlicht #12, Jeroen de Rooij, Dolores Dorantes

'Voetlicht'. Het wekelijkse voordrachtsprogramma van VPRO's De Avonden in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), rechtstreeks vanuit het politiek en cultureel debatcentrum De Balie in Amsterdam. Deze week met nieuwe teksten van de schrijvers Marieke Groen, Philip Snijder en A.L. Snijders. Gedichten zijn er van dichteres, schrijfster en actrice Marjolijn van Heemstra. En muziek van Betty Serveert, in de bezetting van Carol van Dijk (gitaar en zang) en Peter Visser (gitaar). Daarna, eveneens vanuit De Balie, o.a. een filmbespreking van Roel Bentz van den Berg. Presentatie: Lotje IJzermans.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Voetlicht #12

vanaf 00:03:06

Het wekelijkse voordrachtsprogramma van VPRO's De Avonden in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), rechtstreeks vanuit het politiek en cultureel debatcentrum De Balie in Amsterdam. Deze week met nieuwe teksten van de schrijvers Philip Snijder, Marieke Groen en A.L. Snijders. Gedichten zijn er van Marjolijn van Heemstra. En muziek van Betty Serveert, in de bezetting van Carol van Dijk (gitaar en zang) en Peter Visser (gitaar). Presentatie: Jeroen van Kan.

Jeroen de Rooij

vanaf 01:14:03

In zijn roman Het licht vertelt Jeroen de Rooij het verhaal van zes vrienden in het fictieve slaapstadje Bruggend. Ze voelen zich onbegrepen, maar weten zich geborgen in de vriendengroep waar ze deel van uitmaken. Maar als het vriendschap voor het leven is, waarom besluiten drie van hen dan uit het leven te stappen? Jeroen van Kan praat met Jeroen de Rooij over zijn nieuwe boek.

Dolores Dorantes

vanaf 01:41:35

De Mexicaanse dichteres Dolores Dorantes heeft Poetry International via haar vertaler Mariolein Sabarte Belacortu laten weten niet op te kunnen treden tijdens het poëziefestival dat van 12 tot en met 17 juni in Rotterdam plaatsvindt. Doodsbedreigingen aan haar adres hebben Dorantes genoodzaakt Mexico te verlaten en asiel aan te vragen in Amerika. Zolang de asielprocedure loopt is het voor Dorantes onmogelijk om het land uit te reizen. Anton de Goede spreekt met vertaler Mariolein Sabarte Belacortu over de poëzie van Dolores Dorantes en haar situatie.

advertentie