Labyrint Radio - Wiskunde is overal

Labyrint Radio - Wiskunde is overal

Wiskunde. Voor veel mensen is het vergelijkbaar met een ver, onherbergzaam land. Een land dat de moeite van een zware, lange reis niet waard is. Er wacht je immers niets meer dan frustratie en ontberingen. Maar wiskunde is overal!
Voor de Vlaamse wiskundige Dirk Huylebrouck is er haast geen landschap denkbaar dat adembenemender, afwisselender is dan wiskunde. Wiskunde is Afrika, met zijn op getallenreeksen gebaseerde ritmische muziek. En wiskunde is het verstilde Antartica, waar alleen abstracte begrippen, en dus homologische algebra een rol spelen. Voor wiskunde kun je ook gewoon thuisblijven. In ons eten, in de kunst, het openbaar vervoer, de computer: wiskunde is overal!

Dit fragment is onderdeel van

Labyrint Radio

Wiskunde is voor de meeste mensen vergelijkbaar met een ver, onherbergzaam land. Een land dat niet de moeite van een lange zware reis waard is omdat je er niets dan frustratie en ontberingen te wachten staan. Maar voor de Vlaamse wiskundige Dirk Huylebrouck is er geen adembenemender landschap denkbaar. Ingewikkelde, abstracte theorieen gaan er samen met toepassingen van een verpletterende alledaagsheid. In Labyrint Radio schetst hij  voor ons de fascinerende vergezichten die wiskunde te bieden heeft.

advertentie