Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW

EEN GOED GESPREK (09.07)
Een goed gesprek van Marjan Luif: 'Wietske'.

----

AART JAN DE GEUS (09.09)
Interview met Aart Jan de Geus, CDA-minister van Sociale Zaken en sinds de demissionaire status van het kabinet ook minister van Volksgezondheid. Ondanks een eerdere toezegging dat het voorstel in de prullenbak was beland, houdt De Geus nu toch de mogelijkheid open van een aparte WAO-verzekering voor werknemers die door hun werk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Behalve over de WAO gaat het gesprek met het 'linkse geweten van het kabinet' over de oplopende werkloosheid, het nieuwe ziektekostenstelsel en de vraag of hij zijn beleidsplannen beter denkt te kunnen realiseren met de VVD of met de PvdA.

----

STANDPLAATS KRUIDENBUURT, AFLEVERING 1 (09.44)
De Kruidenbuurt in Tilburg West geldt als een achterstandswijk waarin de sociale problemen zich opstapelen. Om daar een einde aan te maken wil de gemeente goedkope huurwoningen slopen om daar koopwoningen voor in de plaats te bouwen. Bijna de helft van de Kruidenbuurtbewoners is allochtoon. Ruim eenvijfde stemde in 2002 op Fortuyn.
Twee jaar geleden kwam in de Kruidenbuurt de geestelijk gehandicapte Somaliër Mohammed Adaan om het leven. Hij stikte in de rook nadat jongens uit de buurt zijn huis in brand hadden gestoken. De middag voor zijn dood was hij door die jongens gruwelijk mishandeld.
Sinds de dood van Mohammed is het besef doorgedrongen dat het zo niet langer kan. De Kruidenbuurt moet achterstandswijk af worden.

advertentie