HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Marjan Luif met Marcel Musters, 'een goed gesprek', dit keer met als onderwerp 'Praten'.


----

Te gast is Johan Stekelenburg. Hij is burgemeester van Tilburg en lijsttrekker voor de PvdA in de Eerste Kamer voor de komende verkiezingen voor Provinciale Staten op 11 maart.
Een gesprek over zijn PvdA. Welke koers die partij moet varen bij de formatiebesprekingen en daarna. Over hete hangijzers bij die besprekingen, zoals oorlog in Irak en de steeds verslechterde economie. En ook over het Ahold debacle.

----


Vandaag wordt in Ankara de knoop doorgehakt over de hoeveelheid dollars die de Amerikanen moeten betalen om meer militairen op Turks grondgebied te mogen stationeren.

In het zuid-Turkse Incirlik, vlakbij de industriestad Adana, wacht men de uitkomst gespannen af. Hier ligt al sinds 1951 een grote Amerikaanse luchtmachtbasis waar duizenden militairen met hun gezinnen wonen. Het hele stadje is afhankelijk van de Amerikanen. De inwoners hopen dat er, net als bij de golfoorlog in 1991, weer Patriot-raketten worden opgebouwd, en dat er maar heel veel soldaten bijkomen, want dat is goed voor de handel.

Een verslag van Erdal Balci en Jacqueline Maris.

Op bovenstaande reportage een reactie van Hoogleraar Turkse taal & cultuur, Erik Jan Zurcher.

----

advertentie