Interview

Interview

De toekomst van het publieke bestel

Komende woensdag vergadert de Tweede Kamer over de omroep en de aanbevelingen van het rapport van de commissie Rinnooy Kan. Deze commissie onderzocht of de omroepen goed aan hun publieke taak voldoen. Een gesprek met de Staatssecretaris voor Cultuur en Media, Medy van der Laan over de toekomst van het publieke bestel.
---

Nederland vergrijst

Reportageserie over hoe ondernemers, reclamemakers en ontwerpers zich voorbereiden op de komst van een vergrijsde golf van babyboomers die veel geld en tijd te besteden hebben.
In een serie van 4 reportages berichten VPRO-verslaggevers Teun van de Keuken en Gerrit Kalsbeek van het grijze front. Zij spreken met ontwerpers, verkopers, bladenmakers en andere deskundigen over gouden kansen en grijze zaken.

Deel twee: van Abrahamfiets tot midlife-chrysler.
---

De nieuwe Belgische minister van Buitenlandse Zaken

Gesprek met de nieuwe Belgische minister van Buitenlandse Zaken, oud-VLD-voorzitter Karel de Gucht. Over de Belgische stellingname inzake Irak, de reeks conferenties over Europese normen en waarden die deze week op initiatief van Jan Peter Balkenende van start gaat, en de relatie met de Verenigde Staten. De Gucht schreef twee jaar geleden: ' Het open en creatieve Amerika trekt zich sinds 11 september onder aanvoering van president George W. Bush terug in een belegerde burcht waarbij de rest van de wereld verdacht is'.
---

advertentie