Interview

Interview

In de dagelijkse gratis krant Metro is niet vaak een hoofdredactioneel commentaar te vinden. Onlangs wel, en dat ging over het eigen succes van de hapklare krant die sinds 1999 bestaat. "Traditionele dagbladen", zo lazen we, "zijn 'hobbyprojecten van journalisten die vrienden, buren, familie en vooral zichzelf willen bevredigen met hun meestal ellenlange verhalen, en vooral ook hun opinies'. Als je dat niet doet, dan bereik je in steeds groter getale oude en nieuwe Nederlanders en jongeren. De komst van een nieuwe stadseditie in Amsterdam twee weken geleden is daar een bewijs voor", zo klonk het jubelstuk.

Op de Internationale Dag van de Persvrijheid een interview met Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur van Metro. 'Als iedereen slaapt, kan de wakkere zich ontwikkelen,' aldus Dijkgraaf.
---

Toen hij een kleine drie jaar geleden Commissaris van de Koningin in Noord-Holland werd, was dat opvallend door een paar dingen: hij won van Tineke Netelenbos, die ook in de race was; hij kwam van een opmerkelijke politieke partij, voor een commissaris, namelijk van Groen Links; en hij zei bij zijn installatie dat hij hoopte dat zijn functie niet lang zou blijven bestaan.
Hij was immers voorstander van een provinciale herindeling: de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland moesten worden samengevoegd tot één grote 'Randstadprovincie'.
Djoeke Veeninga in gesprek met Borghouts.
---

Afgelopen weekend werden we opgeschrikt door de bekentenis van de directeur van de Nederlandsche bank - Henk Brouwer - die in een interview in het Parool toegaf dat de gulden ondergewaardeerd in de euro is opgegaan. Logisch dat alles meteen zo duur werd na de invoering van de euro. Dat dacht iedereen altijd al, maar onze regering ontkende dat toen in alle toonaarden. Het gevoel dat we collectief vals zijn voorgelicht blijft een beetje hangen.
Djoeke Veeninga praat met Ad Kolnaar, CDA-econoom en SER-lid.
---

advertentie