Interview

Interview

De staking van huisartsen gaat door, ondanks nieuwe toezeggingen van minister Hoogervorst. Veel huisartsen gaan vandaag ook naar het Binnenhof om te demonstreren tegen de plannen van het kabinet. Gesprek met misschien wel de bekendste huisarts van Nederland, Rob Oudkerk, lid van de PvdA en jarenlang Tweede Kamerlid.
---

Vorige week bezocht een vertegenwoordiger van de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, ons land om zich op de hoogte te stellen van de positie van moslims in Nederland. Het betrof de heer Omur Orhun die speciaal belast is met de bestrijding van discriminatie en onverdraagzaamheid tegenover moslims in de verdragsstaten van de OVSE.

Minister van Staat en ex-minister van Buitenlandse Zaken, Max van der Stoel, was tot voor kort Hoge Commissaris voor de Nationale Minderheden bij de OVSE en is nu nog op projectbasis voor die organisatie werkzaam. Ook Max van der Stoel sprak zich recentelijk bezorgd uit over de positie van met name de islamitische minderheid in ons land. Hij deed dat kort na de moord op Theo van Gogh in een interview in het Algemeen Dagblad, maar onlangs weer in de Van Randwijklezing die hij hield op bevrijdingsdag in Vlissingen. Chris Kijne sprak met minister Van der Stoel, net terug uit Macedonië en op het punt om te vertrekken naar Bagdad.
---

Een paar honderd belangstellenden zijn afgelopen zondag naar Eindhoven gekomen voor de Open Dag van ‘Omslag’, een ‘werkplaats voor duurzame ontwikkeling’. ‘Omslag’ is gevestigd in een voormalig zusterklooster.
Daar startte zondag het ‘Servicepunt anders wonen anders leven’. Je kon er terecht met vragen over een andere manier van leven. Daar willen opmerkelijk veel mensen meer van weten, merkte verslaggever Irene Houthuijs.....
---

advertentie