Interview

Interview

Fractievoorzitter van Groenlinks, Femke Halsema schreef samen met Kamerlid Ineke van Gent een manifest onder de titel 'Vrijheid eerlijk delen'. Het gaat om een pakket van sociale maatregelen die Groen Links afgelopen vrijdag presenteerde.
In het manifest wordt onder meer gepleit voor een versoepeling van het ontslagrecht, een verkorting van de WW, lagere kosten voor de werkgevers en de bijstand moet worden vervangen door een "participatie-contract", om ervoor te zorgen dat iedereen aan het werk komt.
Stelt Groenlinks hiermee opnieuw enkele heilige huisjes van progressief Nederland ter discussie? Rekent de partij af met oude gedachten? Femke Halsema zit in de studio in Den Haag. Elles de Bruin spreekt met haar.
---

Jongeren tussen de 16 en 23 jaar krijgen sinds 1 januari 2004 niet langer automatisch een uitkering als zij zich melden bij de Sociale Dienst.
In Amsterdam moeten ze naar een 'Jongerenloket'. Daar wordt gekeken of er een baan voor ze is of een opleiding. Soms worden de werkloze jongeren naar een 'Jongerenwerkplaats' doorverwezen.
Negen meiden zijn begin oktober begonnen aan hun stage op de Jongerenwerkplaats U2 (spreek uit: You Two) in Amsterdam West. Ze worden begeleid door Esther van der Meulen van 'Octra en Partners'.
Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze meiden het komende half jaar. Vandaag aflevering 2: de meiden maken een stadswandeling door Amsterdam.

advertentie