De ochtenden, binnenland

De ochtenden, binnenland

Het einde van Slow-Televisie
Gesprek met media-ondernemer Harry de Winter over zijn jarenlange strijd om een nieuwe kwaliteits-tv-zender van de grond te krijgen in Nederland. OASE TV zou een zender worden vol documentaires, kunstprogramma's en scherpe satire, door De Winter zelf bestempeld als 'slow-televisie'. Onlangs viel het doek voor het project.

De Blöte-tapes
Vierde en laatste deel van een reportageserie over het wel en vooral wee van een 31-jarige jongeman die sinds drie jaar in een TBS-kliniek zit. Na een jeugd vol internaten en een pleeggezin kreeg Richard Blöte, behept met een autistische stoornis, een woninkje in Den Haag. Slechts gesteund door zijn buurvrouw en enkele andere omwonenden wist hij het er vier jaar uit te houden. Toen ging het mis en stak Richard zijn woning in brand.

Bureau Buitenland
Gisteren hield de Universiteit van Amsterdam een speciale studiedag over de Armeense Genocide. Experts uit Binnen- en Buitenland debateerden over de toedracht en het bewijsmateriaal. Een gesprek met een van de organisatoren, Universitair hoofddocent

advertentie