Betuwelijn

Het interview

Betuwelijn

Het interview

... politieke besluitvorming rond de Betuwelijn. Dat vindt althans ir. Wouter Leeuwenburgh, die ten tijde van die besluitvorming zelf ambtenaar was op het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. Leeuwenburgh wil dat er alsnog fundamentele zaken boven tafel komen, en gaat in Het Interview in gesprek met onder anderen VVD-senator en oud-Kamerlid Pieter Hofstra.


Sterke kuiten in Overvecht
Eerste deel van een reportageserie over de jongerenproblematiek in een van de 40 probleemwijken die tot prachtwijk moeten worden omgetoverd: de Utrechtse wijk Overvecht.


Proces Charles Taylor
Het proces tegen de liberiaanse ex-rebellenleider en ex-president Charles Taylor is gisteren begonnen. Taylor wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden die hij in buurland Sierra Leone zou hebben gepleegd. Maar hoe zit het met de wandaden in zijn eigen land waar hij de hoofdrol speelde in een jarenlange rebellenoorlog? Een gesprek met Tom Kamara, hoofdredacteur van de liberiaanse krant The New Democrat, en een reactie van Charles Taylors echtgenote Jewel Howard Taylor die inmidddels in de liberiaanse senaat is gekozen.