Het interview

Het interview

Het elan van de Eerste Kamer
Misschien hebt u bij de Eerste Kamer ook een beetje dat beeld als bij het Engelse House of Lords: van die senatoren die één keer in de week in hun rolstoel de vergaderzaal worden binnengereden om daar verder te dutten. En dat dat ook niet zo erg is omdat het primaat van de politiek immers toch bij de Tweede Kamer ligt. Over dat beeld van de senaat een gesprek met Kim Putters, 33 jaar oud, en daarmee de jongste kandidaat van de Pvda. In het dagelijks leven is Kim Putters bestuurskundige en onder meer onderzoeker en docent op het gebied van zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit.

Twaalf provincien in Groningen
Tot aan de statenverkiezingen neemt De Ochtenden elke dag een kijkje in een van de provinciën om een heet hangijzer te bespreken. Vandaag zijn we in Groningen voor onze serie de twaalf provinciën. In Groningen worden jaarlijks bijna driehonderd reeën op de provinciale weg aangereden. Verslaggeefster Denise Schinagl, niet voor een kleintje vervaard, ging op een koude dag langs de kant van de weg staan….

Radio in Benin
Radio als scheidsrechter, radio als inspiratiebron, radio als hoeder van cultuur. Het Afrikaanse continent heeft de kracht van de radio ontdekt. Vanuit de regionale vestiging van Radio Nederland Wereldomroep, in het West-Afrikaanse Benin wordt alles gedaan om het medium radio te professionaliseren. Er wordt samengewerkt met honderden partnerstations in Afrika. Er worden trainingen georganiseerd en achtergrondprogramma's gemaakt. Dat alles onder leiding van de regionale manager van het kantoor, de bevlogen Issiaka Soulé.

advertentie