Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

9.09- In het onderhoud: Jim Janssen van Raaij, de éminence grise van de LPF-fractie in de Tweede Kamer. Janssen van Raaij bepleit een militair tuchtregime voor hooligans die zich tijdens een wedstrijd misdragen. Hij was eerder Europarlementariër namens het CDA en trad als advocaat op namens voetbalverenigingen. Janssen van Raaij spreekt ook over de perikelen binnen de LPF zoals de opvolging van fractievoorzitter Mat Herben.

9.40- Reportage: de veiligheid op de schiphollijn. De sfeer in de trein van en naar Schiphol is grimmig. Gerrit Kalsbeek treint een dagje op en neer op de Schiphollijn.

9.50- Dagboek van een Blanke Boer in Zimbabwe. "Wij het belangrijkste volk van Zimbabwe, wij de ware eigenaren van dit land, zullen niet buigen". President Robert Mugabe wrijft het de blanke boeren nog eens in. De boerderijen en landerijen moeten worden afgestaan zonder compensatie en de deadline van 9 augustus blijft gewoon staan. Een Nederlandse tabaksboer in Zimbabwe maakte een verslag van de dagen na die harde toespraak van Mugabe.

advertentie