HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Er is al heel veel gezegd over de deelname van D’66 aan de regering Balkenende II. En in dit uur gaat het daar weer over.

Afgelopen dinsdag 10 juni hadden we de scheidend D’66 senatoren voormalig politiek leider Jan Terlouw te gast in de uitzending. Hij omschreef de regeringsdeelname van zijn partij als een treurige onvermijdelijkheid.

Iedereen is benieuwd of er binnen die partij meer mensen zijn die er zo over denken. Wanneer je het gezicht van de nieuwe vice-premier Thom de Graaf tijdens de regeringsverklaring zag zou je denken dat het voor hem in ieder geval ook geldt. En dan was daar opeens gisteren D’66 burgemeester Van Campenhout van Alphen-Chaam in Noord Brabant die het kennelijk meer treurig dan onvermijdelijk vond, want hij maakte gisteren bekend dat hij uit de partij stapt. En eerder had de fractievoorzitter in de Leeuwardense gemeenteraad, mevrouw Sietseke Inberg-Mulder dat al gedaan en ook Mat Ringers, raadslid te Winschoten.

Vandaag zijn ze alle drie te gast: Mevrouw Inberg-Mulder zit in de studio, meneer Ringers is aan de telefoon vanuit Frankrijk, meneer Campenhout zit in de studio in Eindhoven en in Leiden zit ook nog de voorzitter van D'66, Alexander Pecvhtold.
Chris Kijne praat met hen.

====


Op de openbare basisschool ‘De Dapper’ in Amsterdam Oost zitten 400 kinderen, verdeeld over 18 groepen. Ze krijgen les van 35 onderwijzers en onderwijzeressen.
Verslaggever Irene Houthuijs bericht deze weken over de dagelijkse gebeurtenissen op deze basisschool.
Vandaag deel 3 van de serie:

Meester Ro, Ronald Juthan, geeft aan alle kinderen van groep drie tot en met acht gymnastiekles. Een paar kleuters uit groep twee krijgen op dinsdagochtend MRT-les: Motorische Remedial Teaching.

====

advertentie