Interview

Interview

Lijst Pim Failliet?

Gesprek met LPF-fractieleider Mat Herben. Gisteren kondigde het hoofdbestuur van de partij het faillissement aan, om vervolgens een doorstart te kunnen maken. De grote financiers van de LPF, vastgoedbonzen Ed Maas en Chris Thunessen, hebben hun medewerking toegezegd. Wat gaat er precies achter dit technische faillissement schuil? En hoe reageert Herben op de zware kritiek van Leefbaar Rotterdam voorman Ronald Sorensen die deze week suggereerde dat de LPF zich het best onmiddellijk kan opheffen?
---

Extreemrechts hangen

Ook een reportage over extreemrechtse hangjongeren in Veendam, die er voor veel overlast zorgen. CDA-kamerlid Rikus Jager toog de afgelopen dagen naar Veendam om de situatie in kaart te brengen. Verslaggeefster Irene Houthuijs reisde met hem mee.
---

Waar het om gaat: Langzaam varen op de Westerschelde

Waar het nu om gaat is dat de Nederlandse binnenvaartschippers willen dat zeeschepen op de Westerschelde langzamer gaan varen. Volgens de vereniging van binnenvaartschippers Schuttevaer lopen kleine schepen groot gevaar door de hoge golven die deze grote schepen produceren overspoeld te worden.
Waarnemend burgemeester van Campenhout van Antwerpen is woedend. Hij ziet dit als de zoveelste poging van Nederlanders om het de Antwerpse haven moeilijk te maken.
Ger Jochems praat met de heer Campenhout.
---

advertentie