Interview

Interview

Debat Kerry Vs. Bush

Te gast is Michiel Vos, die bezig is met een documentaire over John Kerry. Gisteren vond het eerste debat plaats tussen de twee presidentskandidaten en deze ging over buitenlandpolitiek en binnenlandse veiligheid.
---

Gijs de Vries: Terrorisme-tsaar

Interview met Gijs de Vries, de Europese coördinator terrorisme bestrijding. Hij kreeg in maart van dit jaar de opdracht van de Raad voor Ministers om een inventarisatie te maken van het Europese veiligheidsbeleid. Eén van de belangrijkste opdrachten is om de veiligheidsdiensten in Europa beter met elkaar te laten samenwerken. De Vries als terrorisme-tsaar maakt de balans op na zijn eerste half jaar in het Brusselse hoofdkwartier van Europese Raad van Ministers.
---

Waar het om gaat: Bos en Marijnissen mogen niet spreken.

Waar het nu om gaat is het opmerkelijke en beleefde verzoek van de vakbeweging aan Wouter Bos en Jan Marijnissen om morgen bij de grote actiedag tegen de kabinetsplannen hun mond te houden.
Ze mogen wel meelopen maar niet als spreker optreden. Het is ons feestje, zegt CNV voorman Doekele Terpstra, " en daar mag de oppositie niet mee aan de haal gaan".
Gerard Legebeke in gesprek met Doekele Terpstra.
---

advertentie