Interview

Interview

Patstelling tussen het kabinet en de sociale partners

“Een provocatie” en “het domste plan op het domste moment” zijn twee van de felle bewoordingen die gisteren werden geuit toen het nieuwe plan van de coalitie bekend werd om in sommige gevallen het minimumloon tijdelijk te verlagen.
Het nieuws kwam in de week van stakingen en van de verkenning van staatsecretaris Van der Knaap die tot nog toe niets hebben opgeleverd.
Wat rest er nog van het sociale gezicht van het CDA?

Een gesprek met CDA-kamerlid Gerda Verburg over de patstelling tussen het kabinet en de sociale partners.
---

Hoe de boer uit Nederland verdwijnt, aflevering 2

Minister Veerman van Landbouw maakte vorige week bekend dat hij een studie laat doen naar de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw. Per dag stoppen elf boeren met hun bedrijf. Verslaggever Irene Houthuijs is de minister voor. Zij verbleef enkele dagen op het eiland Terschelling om daar het boerenleven te onderzoeken. Een eiland met 4700 inwoners en tijdens het hoogseizoen zo’n 25.000 toeristen. Van de oorspronkelijke tweehonderd boeren op Terschelling zijn er nu nog maar vijftien over. Waarschijnlijk zijn dat er over een paar jaar nog maar twee of drie. Is dat erg? Vandaag het tweede deel van de driedelige serie ‘Hoe de boer uit Nederland verdwijnt’.
---

advertentie