Interview

Interview

Inauguratie George Bush

Journalist Michiel Vos woont en werkt in Amerika. Hij heeft tijdens de afgelopen verkiezingscampagne meegewerkt aan de documentaire van zijn partner Alexandra Pelosi over Kerry - het verliezende kamp dus. Gisteren was hij aanwezig bij de winnaar: want vanwege zijn familiebanden met de leader van de Democraten in het huis van afgevaardigden, was hij uitgenodigd om de inauguratieplechtigheid van president Bush bij te wonen.
---

Psychische klachten op het werk

Werkgevers hebben te weinig aandacht voor psychische problemen van hun werknemers, waardoor de kans op struktureel ziekteverzuim groot blijft. Dat is een van de conclusies van het rapport 'Een gebroken been is toch gemakkelijker', over de aanpak van verzuim door psychische problemen.

Een gesprek met Peter van Lieshout, voorzitter van de Werkgroep Psychische Klachten die in opdracht van het ministerie rapporteert aan minister De Geus. En een reactie van Jan de Jong van het Bureau Beroepsziekten van de FNV.
---

De buurtconcierge - 2

Kenneth Nelson is buurtconcierge in wijk 8 van Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Een armoedig stadsdeel in Amsterdam-West, dat negatief in het nieuws kwam omdat Mohammed B. er woonde.

Officiëel heeft Kenneth als taak scheve stoeptegels en kapotte straatverlichting aan te pakken. Maar hij doet meer: Hij probeert zoveel mogelijk problemen van zijn buurtgenoten op te lossen. Hij schrijft hun brieven, belt hun dokters en woningbouwverenigingen en helpt hun zonen met huiswerk.

In deel twee van de serie pakt Kenneth, gevolgd door verslaggever Teun van de Keuken, één van de grootste ergernissen van de buurt aan: Vuilnis. En hij komt met een oplossing: de broodcontainer.

advertentie