De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

... een nieuwe maatregel, die het Openbaar Ministerie over drie weken introduceert. De zwaarte van de maatregel ligt tussen die van een taakstraf en jeugdgevangenisstraf in. Als de jonge crimineel niet komt opdagen, kan het OM hem in het vervolg alsnog gevangen zetten, zonder dat daar een rechter aan te pas komt.

Ook te gast is de Vlaamse politica en gynaecoloog Marleen Temmerman. Zij is net terug uit Kenia, waar de afgelopen weken gewelddadige protesten tegen de herverkiezing van president Kibaki plaats hadden.

Dirk Boon, advocaat en voormalig bijzonder hoogleraar Dier en Recht aan de Universiteit Utrecht, reageert op de commotie rond het protest tegen de komst van proefdieren naar Venray. De verantwoordelijke wethouder wordt beveiligd na dreigementen. Zijn de middelen die de dierenactivisten gebruiken geoorloofd in de strijd tegen dierproeven?

Klinkende Munt
De wekelijkse financieel-economische rubriek met econoom Jaap van Duijn. Vandaag over de vraag waarom de stijgende olie- en benzineprijzen geen invloeden hebben op ons rijgedrag.

advertentie