De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Music-hall'
Rechtstreeks en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Studio Desmet. Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam. Presentatie: Jaap Boots.
Met teksten van Thomas Verbogt, Menno Wig­man, Bernhard Christiansen en Thé Lau. En muziek van de zanger-gitarist J.W­.Roy.

TWEEDE UUR

Formulieren als belastingaangiften, stembiljetten en uitkeringaanvragen zou je kunnen bestempelen als de ultieme non-fictie. Want de letters op zulke papieren hebben directe, praktische gevolgen voor ons leven. Maar waar komen al die formulieren vandaan? Dat lijkt eenvoudig. Ergens in Den Haag staat een grote formulieren-fabriek, vanwaar een niet aflatende stroom papieren het land in wordt gestuwd. Dat klopt maar half. De formulierenproduktie is bijvoorbeeld commercieel, zodat een aantal drukkerijen over het hele land elkaar beconcurreren met bijvoorbeeld dwangbevelen en beschikkingstellingen. Natuurlijk bestaat de officiele Staats Drukkerij en Uitgeverij (SDU) ook nog. Daar werken niet meer dan twee mensen aan de uitgifte van vele honderden Haagse formulieren. Marten Minkema sprak met hen; Astrid van Leeuwen en Coen Witteveen.

'De Radio Bergeijk radioreportage'
Peer van Eersel of Toon Spoorenburg op stap in de Kempen

'Muziekparels uit de Caraïben'
Opgedoken door Bas Springer, Afl 3: Haïti. Compas, cadence en mini-jazz.

advertentie