De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’
Het uitzicht van van Henze Boekhout, fotograaf in Haarlem.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit Frankfurt.

Wim Brands in gesprek met de schilder en schrijver Anton Valens, die jarenlang als schoonmaker voor Thuiszorg werkte en over zijn cliënten portretten schreef. Acht hulpbehoevende ouderen geportretteerd in 'Meester in de hygiene'.

'Steen voor Steen'
Problemen binnen de Bond van Architecten (BNA). Een aantal leden eist splitsing van hun bond. De kwestie is dat de BNA ooit, in 1918, de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst heeft opgeslokt en daar is sindsdien niets meer van vernomen. Althans, zo zien de ontevreden leden dat. De BNA is in hun ogen niet meer dan een belangenvertegenwoordiger, die niets doet aan de discussie over goede en slechte architectuur. Splitsen is dan de enige oplossing en daarover discussieerden ze samen met de BNA afgelopen maandagavond in het Amsterdamse Architectuur Centrum ARCAM. Marten Minkema doet verslag en sprak allereerst ontevreden BNA-lid en architect Thijs Asselbergs.

TWEEDE UUR

Roel Bentz van den Berg in gesprek met schrijfster en beeldend kunstenaar Pam Emmerik over haar bundel 'Het wonder werkt'. Verhalen over kunst.

Muzikale Verhalen van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer. Met Sandy Posey: Born a woman.

advertentie