De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van van Diederik Kraaijpoel, schilder en publicist in Groningen.

De aard van Nederland. Klaas Vos.
Vorige week kon u horen hoe Klaas Vos zich liet informeren over de middeleeuwese ringwalburg die zich op de Grebbeberg bevindt. Maar de Grebbeberg is natuurlijk bekend vanwege de heftige oorlogshandelingen in de meidagen van 1940. Wat zien we daar nu nog van terug en wat is er exact gebeurd in die tijd. Klaas Vos wordt nu gegidst door Bernard Cornielje, voorzitter van Stichting De Greb die zich bezighoudt met de geschiedenis van de Slag om de Grebbeberg en Grebbeberglinie.
Vanavond deel II over de Grebbeberg.

Struikelblok. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een gevreesde orkestpartij. Vandaag is dat Trompettist Tonnie Kievits van het Gelders Orkest Passage uit de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler.

HET TWEEDE UUR

Audiocorrespondentie: Didi Samwel vanuit Paramaribo .

Wim Brands in gesprek met Heere Heeresma over zijn boek ' Een jongen uit plan Zuid ' 38-43'. Het eerste deel van zijn herinneringen waarin hij namen roept die niet meer worden gekend. Uitg. Arbeiderspers.

Armeno Alberts bericht op geheel eigen wijze over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa. Over het nummer Ping Pong Antropology van componist Werner Durand.

HET DERDE UUR

De werkplek van Ger Luijten, hoofd van het Rijksprentenkabinet

Midden in de nacht. Kort verhaal van Toon Tellegen.

Oud geluid. Geluidsrestaurateur Harry Coster over het amusement van de jaren '30. oa. De Ramblers met 'Hocus pocus'

De eerste bladzij. Eerste pagina van de nieuwe roman " Thee op de blauwe sofa" van Natasha Illum Berg (Uitgeverij De Bezige Bij) voorgelezen door Wim Brands.

advertentie