De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ Jaap Timmer, bestuurslid TT-bestuur in Witten (bij Assen).

'De aard van Nederland'. Vorige week kon u het eerste deel horen van een kijktocht in het bij Nijmegen gelegen dorp Berg en Dal. Archeoloog Peter Schut liet Klaas Vos de restanten zien van een waterleidingssysteem uit de Romeinse tijd, dat zorgde voor de watervoorziening van een garnizoen van 5000 soldaten die er aan het begin van onze jaartelling gelegerd lag. De tocht langs de restanten eindigde bij een nog zichtbaar stuwmeer, dat destijds dienst deed als waterreservoir voor de legerplaats. Vanavond vervolgen de heren hun tocht, in een bos waar een monumentale romeinse bouwmislukking te bewonderen valt.

‘Het struikelblok’. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een halsbrekende orkestpartij: Altviolist Frank Brakkee van het Radio Filharmonisch Orkest met een passage uit de Negende Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj

TWEEDE UUR

‘Audiopost’: Peter Waterdrinker vanuit Moskou.

Wim Brands praat met de journalist en theoloog Ralf Bodelier over zijn essaybundel Tegen de angst, waarin hij pleit voor een principieel optimisme en afrekent met het romantische denken van religieuze radicalen, dweperige nationalisten en fanatieke anti-globalisten. Een pleidooi voor een open samenleving.

Armeno Alberts over ‘My Favorite Things’, een compositie van de Amerikaanse stemkunstenaar en percussionist, David Moss.

DERDE UUR

‘De eenzaamheid van de egel’. Een kort verhaal van Toon Tellegen (4).

Een wandeling langs de Ijssel met Joyce Roodnat, eindredactrice Cultureel Supplement NRC.

'De pen, een sigaar uit eigen doos', de voor radio geschreven memoires van de schrijver Heere Heeresma. Deel 3. Den Haag: oa. over De Posthoorn en De Sport.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Amsterdamse grachtentuinen’ van Saskia Albrecht en Tonko van Grever. Uitgeverij Prometheus. Nonfictie.

advertentie