De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Ad de Visser, publicist in Heusden.

De Aard van Nederland
Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders in een langlopende serie.
Samen met Aldert Cuperus, inwoner en kenner van het Bildt, loopt Klaas opnieuw door het Friese gebied 'Het Bildt'. Deze aparte streek in Noord Friesland heeft zijn eigen streektaal en een bevolking, die oorspronkelijk voornamelijk uit Holland en Brabant komt. Vandaag met verhalen uit het verleden van het meest karakteristieke dorp in Het Bildt: Oude Bildtzijl.

Tongbrekers
Een zanger(es) demonstreert aan Saskia Törnqvist een compositie waarin tekst en muziek een wonderlijke verbintenis aangaan. Vanavond met de bariton Charles van Tassel over werk van Morton Feldman.


TWEEDE UUR

Audiopost van Didi Samwel in Paramaribo, Suriname.

Jaap Boots interviewt Erik de Jong, het gezicht van Spinvis, over zijn nieuwe CD "Dagen van Gras, Dagen van Stro".

Armeno's Muziek
De gehele maand november besteedt Armeno Alberts aandacht aan microtonale muziek van het label Experimental Intermedia. Vanavond met de Amerikaanse componist en muziekmaecenas Phill Niblock. 'A Y U' ofwel, 'as yet untitled' luidt de titel van zijn werk. Het is uitgegeven op het label Touch 49.


DERDE UUR

'De eenzaamheid van de egel'
Een kort verhaal van en verteld door Toon Tellegen.

De Werkplek
Wim Noordhoek bezoekt de Werkplek van de componist en beeldend kunstenaar Tom America in Tilburg, aan de vooravond van de première van zijn voorstelling 'Ik ben schoon water uit de bergen, ik heb geen vorm'. Een portret in tekst en muziek van de Chinese dichteres en schrijfster Zhimin Tang op basis van haar teksten. De gedigitaliseerde stem van Tang is een van de instrumenten die bespeeld worden.

Het Archief
Harry Coster, geluidsrestaurateur, pluist in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven na. Coster ontdekt opnamen op 78-toeren uit het begin van de 20e eeuw van legendarische platenfirma's als Victor, Brunswick en Columbia. Vanavond met o.a. onuitgebracht werk van het orkest van Paul Whiteman (1932).

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie