De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Fred Lanzing, schrijver in Amsterdam

De Aard van Nederland
Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders in een langlopende serie.
Vandaag loopt Klaas over de Westfriese Omringdijk. In de loop der eeuwen ontstaan, omarmt de dijk het gebied dat het echte West-Friesland genoemd kan worden. De dijk maakt inderdaad een ronde: Hoorn-Enkhuizen-Medemblik-Schagen-Alkmaar-Avenhorn-Hoorn.

Tongbrekers
Een zanger(es) demonstreert aan Saskia Törnqvist een compositie waarin tekst en muziek een wonderlijke verbintenis aangaan. Vanavond zingt de bariton Liewe Visser werk van Guus Janssen.


TWEEDE UUR

Audiopost
Vanavond van de schrijver Ewald Vanvugt vanuit Vanuatu, een eilandengroep in de Stille Zuidzee.

Wim Brands in gesprek met Darrin McMahon, hoogleraar Europese geschiedenis aan de Yale University. Zij praten over zijn studie 'Geluk. Een geschiedenis', waarin hij onder meer uitlegt hoe in verschillende tijden over geluk werd gedacht en hoe het bijvoorbeeld komt dat moderne mensen denken dat ze recht op geluk hebben. De vertaling van zijn boek is uitgegeven door de Bezige Bij.

Armeno's Muziek
Armeno Alberts met muziek uit de de wondere wereld van geluidskunst, electro akoestische muziek en andere klinkende curiosa. Vanavond de tweede aflevering uit een reeks van drie over het jaarlijkse November Music Festival in Den Bosch.


DERDE UUR

'De eenzaamheid van de egel'
Een kort verhaal van en verteld door Toon Tellegen.

De Werkplek
Een bezoek aan de Werkplek van de legendarische zanger en liedjesschrijver Kaz Lux in Oosterhout. Van Kaz Lux verscheen zojuist een nieuwe CD: 'Ghostriding between love and confusion'.

Het Archief
Harry Coster, geluidsrestaurateur, pluist in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven na. Coster ontdekt opnamen op 78-toeren uit het begin van de 20e eeuw van legendarische platenfirma's als Victor, Brunswick en Columbia. Vanavond o.a. met werk van Raymond Scott uit 1937.

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie