De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Anne-Marie van den Thillart, beeldend kunstenaar in Hintham

De Aard van Nederland
Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders in een langlopende serie.
Deel 2 van een serie over de Westfriese Omringdijk. In de loop der eeuwen ontstaan, omarmt de dijk het gebied dat het echte West-Friesland genoemd kan worden. De dijk maakt inderdaad een ronde: Hoorn-Enkhuizen-Medemblik-Schagen-Alkmaar-Avenhorn-Hoorn. Bij Uniepers – Abcoude is onlangs een kloek boek verschenen over de dijk. De auteurs van het boek zijn ook de vertellers in de serie die vorige week startte aan Rode Steen, hartje Hoorn. Dat plein is eigenlijk onderdeel van de Omringdijk.

Tongbrekers
Een zanger(es) demonstreert aan Saskia Törnqvist een compositie waarin tekst en muziek een wonderlijke verbintenis aangaan. Vanavond zingt de sopraan Johannette Zomer werk van J.S. Bach.


TWEEDE UUR

Audiopost
Vanavond van de schrijver Ewald Vanvugt vanuit Vanuatu, een eilandengroep in de Stille Zuidzee.

Wim Brands spreekt met schrijver en beeldend kunstenaar Toine Moerbeek, die een boekje schreef over de vorig jaar overleden dichter Kees Ouwens. Zijn boekje,'Van een lieflijkheid die wij niet bereiken kunnen', bevat herinneringen aan Ouwens en opvattingen over diens poëzie.

Armeno's Muziek
Armeno Alberts met muziek uit de de wondere wereld van geluidskunst, electro akoestische muziek en andere klinkende curiosa. Vanavond de derde en laatste aflevering uit een reeks van drie over het jaarlijkse November Music Festival in Den Bosch.


DERDE UUR

'De eenzaamheid van de egel'
Een kort verhaal van en verteld door Toon Tellegen.

De Werkplek
Gewoonlijk woont en werkt schrijver Geerten Meijsing in de oude stad van Syracuse, op Sicilië. Wim Noordhoek bezocht hem op zijn Amsterdamse pied a terre.

Het Archief
Harry Coster, geluidsrestaurateur, pluist in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven na. Coster ontdekt opnamen op 78-toeren uit het begin van de 20e eeuw van legendarische platenfirma's als Victor, Brunswick en Columbia. Vanavond met o.a. liedjes uit Broadway musicals uit 1928 en 1929.

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie