De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Johan Derksen, hoofdredacteur VI Gouda.

‘Over muziek’. Aad van Nieuwkerk in gesprek met Anton Kok, directeur ad interim van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), de organisatie van de omroeporkesten. Het MCO heeft, net als de hele publieke omroep, een flinke bezuiniging te verwerken gekregen. Er wordt gesneden (van iedereen ouder dan 55 jaar wordt afscheid genomen), er moet een efficiency-verbetering komen, maar bovenal wordt het hele apparaat ingrijpend gereorganiseerd. De ambities reiken echter nog verder.

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk

TWEEDE UUR

Archief Reve. Afl. 7: Op 17 januari 2000 sprak Tom Rooduijn opnieuw uitvoerig met Gerard, ditmaal in zijn huis in Machelen aan de Leie nabij Gent. Over de katholieke kerk, over de dood van zijn moeder, over het Revisme en over het geheugen van de schrijver dat toen al enigszins te wensen overliet. Vooraf een toelichting door Tom Rooduijn.

DERDE UUR

‘Architectuur’. Marten Minkema in gesprek met Mark Bain (Seattle, 1966), die de verhouding tussen klank en architectuur onderzoekt. Bain komt komt uit een geslacht van architecten. In zijn werk vangt hij de trillingen op die door gebouwen schieten. Versterkers in zijn kunstwerken maken daar dan hoorbare en voelbare geluidsgolven van. Bain zette onder andere de aardbeving tijdens het neerstorten van het WTC in New York om in geluid. Ook laat hij gebouwen en andere constructies scheuren door middel van vibratie-machines die hij op de wanden schroeft. Bain woont sinds enkele jaren in Amsterdam.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer. Dominicaanse Republiek: merengue en bachata.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. Het reisboek ‘Toscane’, van Phil Doran.
Uitgeverij Prometheus.

advertentie