De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van hoogleraar in de ecologie in Wageningen en senator voor de PvdA, Rudy Rabbinge in Zuidwolde.

Ton van der Lee, schrijver en filmer in Brazilië, waar hij werkt aan een nieuw boek.

Over Film
Lotje IJzermans praat elke week met een speler uit de Nederlandse filmwereld over het ambacht film maken. Vanavond gaat zij in gesprek met Marc de Cloe, regisseur van 'Valse Wals' die vanavond in première gaat. In 'Valse Wals' raast het liefdesleven van een man en een vrouw voorbij. De film is geïnspireerd op het door Orkater uitgebrachte theaterdrieluik Valse Wals - Bankstel - Zucht, dat werd gemaakt en gespeeld door Ria Marks en Titus Tiel Groenestege.


TWEEDE UUR

Opspraak
Anton de Goede is in gesprek met kunsthistoricus Taco Dibbits, Hoofd van de afdeling Schilderkunst van het Rijksmuseum, naar aanleiding van het voornemen van het Frans Hals Museum in Haarlem om een werk van de 17e-eeuwse schilder Michael Sweerts af te stoten. Ook is Karel Schampers te horen, directeur van het Frans Halsmuseum, die de voorgenomen verkoop verdedigt, ondanks de felle kritiek. Is hij een burgemeester in oorlogstijd?

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

De documentaire: "Tussen zee en vuur"
De in Albanië geboren, maar in Nederland woonachtige jonge documentairemaker Fatos Vladi reconstrueerde met ooggetuigen en overlevenden de tragedie van Otranto, Albanië.

Het Geluid van Nederland
Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie