De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Hans Höhner, eigenaar van de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek.

‘Luna express’. Wouter Pleijsier verbindt poëzie en muziek. Vandaag onder meer poëzie van Menno Wigman, voorgedragen door de dichter zelf.

In de 'Levende Dichters Almanak' niet eerder gepubliceerde gedichten van L. Th. Lehmann (1920).
TWEEDE UUR

‘Archief W. F. Hermans’. 13-delige serie, waarvan deel 10 t/m 13 vallen in de miniserie ‘Laatste gesprekken met Hermans’. Deel 7: W.F. Hermans igm. Freddy de Vree over Beeldende Kunst en fotografie. Oa. Willink, Dali, Hundertwasser, Man Ray, Picabia.

Armeno Alberts over Waterball en The Dream State, composities van Fast Forward. Hij werd geboren in Engeland. Daar studeerde hij Fine Arts maar emigreerde naar de USA. Daar verdiepte hij zich in het bespelen van en componeren voor de Steel Drum.

DERDE UUR

‘Het beeldende kunsthalfuur’. Annemiek Overbeek praat met Liesbeth Helmus, conservator bij het Centraal Museum in Utrecht en samensteller van de tentoonstelling Alles werd anders, die zondag 24 juli opengaat. Tot en met 28 augustus zijn hierin topstukken uit de collectie 19de-eeuwse Nederlandse schilder- en beeldhouwkunst te zien, met werken van onder meer Breitner, Van Gogh, Kruseman, Maris en Weissenbruch. Ook het historiestuk van Gustaaf Wappers, dat door het gigantische formaat jarenlang niet meer is getoond, heeft in de zomertentoonstelling een plek gekregen.
Tijdens de tentoonstelling organiseert het Centraal Museum samen met filmtheater
't Hoogt een 19de-eeuws programma met eten, muziek en film. Het museum organiseert een lekkere lunch in de museumtuin met 19de-eeuwse live muziek op de zondagmiddag, en 's avonds is in 't Hoogt een dinerbuffet met de vertoning van de film Il Gattopardo, een film die zich afspeelt in het Italië van de 19de- eeuw.

Louis Lehmann over Curacaose walsen.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Op reis met Yvonne Keuls’ van
Yvonne Keuls. Uitgeverij Ambo.

advertentie