De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Babette van Helsdingen, beeldend kunstenaar in Laren.

Roel Bentz van den Berg in gesprek met tekenaar Peter Pontiac over zijn huiver om zijn al decennia lang bestaande voornemen een boek over de dood te maken ook werkelijk in daden om te zetten.

De Levende Dichters Almanak met een optreden van Vrouwkje Tuinman.

TWEEDE UUR

De droomhandel. Roel Bentz van den Berg, bespreekt met Joyce Roodnat en Maartje Somers
de Roman ‘De toevallige’ (The Accidental) van de Schotse schrijfster Ali Smith,
de nieuwe cd van De Dijk ‘Later is Nu’,
en de film ‘Lemming’ van de Duits/Franse regisseur Dominik Moll

Armeno Alberts over ‘A Processed Stringquartet’ van de Nederlandse electro-muzikant en componist Bart van Dongen, uitgevoerd door First Move Ensemble. CD: Gummed Tape Sample.

DERDE UUR

Het beeldend kunsthalfuur. L.J.A.D. Creyghton in gesprek met de fotograaf Koos Breukel, over onder meer het stille theater van de fotografie, religieuze ervaringen, het detail en het scherpe oog van de camera en zijn verfrissende kijk op oplagen en de foto als gebruiksvoorwerp. De portretten van de Amsterdamse fotograaf Koos Breukel refereren naar de opnamen in daglichtstudio's van de grote meesters als Nadar en Irving Penn. De kracht van zijn foto's zit vooral in de eenvoud van het licht en de rijkdom aan detail. In de Hallen in Haarlem is van 24 september t/m 4 december naast portretten van vrienden, studenten, passanten, boeren, burgers en buitenlui, kortom mensen die hem - zo zegt hij zelf - "verbazen" een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.

De muziek van Berend Dubbe over de Amerikaanse sixties band, The Free Design.

De eerste pagina' van een nieuw boek. 'Eendagsvliegen', dagboeknotities van Gerrit Komrij. Uitgeverij De Bezige Bij.

advertentie