De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Piet Sebens, schilder in Groningen

Wim Brands praat met Bas Heijne, naar aanleiding van zijn boek 'Hollandse toestanden'. Dit boek bevat columns die eerder in NRC Handelsblad verschenen en waarin Heijne probeert de Hollandse gekte te analyseren.

VPRO' s Levende Dichters Almanak
Anton de Goede analyseert met dichteres Hester Knibbe een van haar gedichten.


TWEEDE UUR

'Aan de ochtend van morgenochtend, het jaar 1961 als begin van een toekomst.'
Een eindejaarsklankbeeld door H.M. van Randwijk, eerder uitgezonden door de VPRO op 26 december 1961. Van Randwijk was verzetsheld en hoofdredacteur van Vrij Nederland. We verplaatsen ons naar december 1961, hartje Koude Oorlog.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.


DERDE UUR

Het Beeldende Kunsthalfuur
L.J.A.D. Creyghton in gesprek met beeldend kunstenaar Ruud van Empel, die de mensen op zijn foto's samenstelt uit tientallen verschillende portretfoto's - al dan niet zelf gemaakt. Eind januari opent een tentoonstelling met zijn werk bij Stux Gallery in New York. Gelijktijdig neemt Van Empel deel aan een tentoonstelling “Picturing Eden” in het George Eastman House in Rochester. Van Empel werkt daarnaast als decorontwerper voor televisieprogramma's.

De muziek van Berend Dubbe en Gert Jan Blom gaat over virtuositeit in de muziek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (vr) 30 dec 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie