Woord

Uur 5: Aankomst Tour for Life

Woord

Uur 5: Aankomst Tour for Life

De renners zijn gearriveerd op het Mediapark. Nora praat met Nynke Wynia van Tour for life en, natuurlijk, met de vijf fietsers.

Woord is deze nacht letterlijk en figuurlijk ONDERWEG. We volgen 5 Team Tien wielrenners van de sponsorfietstocht Tour for Life. De opbrengst van Tour for Life gaat naar Artsen zonder Grenzen. De hulpverleners van deze noodhulporganisatie hebben een levensbelangrijke taak te vervullen en daar is geld voor nodig. Het dappere vijftal van Team Tien start op de Cauberg bij Valkenburg in Limburg en fietst naar Hilversum, om daar in het laatste uur van onze uitzending aan te schuiven voor een goed gesprek. Tijdens hun tocht door nachtelijk Nederland hebben we contact en horen over hun belevenissen, ontmoetingen en mogelijke donaties.

Marketing & Communicatie manager bij Tour for Life Nienke Wynia werpt in deze vroege ochtend licht op de organisatie, de doelstellingen en de onvergetelijke ervaringen die iedereen er aan over houdt. Team Tien staat op dit moment op de vierde plaats in de werving van donaties, wie weet kan Woord daar in deze zwoele nacht nog wat aan veranderen…

In het Nederlands Archief voor Beeld en Geluid zijn we op zoek gegaan naar bijzonder radiomateriaal waarin we “onderweg zijn”. Een documentaire over de geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn, opgericht in 1873. Een gesprek uit 1994 met de eerste Nederlandse wereldkampioen op de weg: wielrenner Theo Middelkamp (1914-2005). Een luisterspel getiteld: Vier episoden op het station en in een aflevering van OVT horen we deel 1 van “For your own safety”, over de eerste KLM-stewardessen na de Tweede Wereldoorlog.

advertentie