Villa VPRO

o.a. Kritiek op aanpak mensenhandel, Bertus Hendriks over Iran in Syrië-conflict

Villa VPRO

o.a. Kritiek op aanpak mensenhandel, Bertus Hendriks over Iran in Syrië-conflict

Kritiek op aanpak mensenhandel uit de mond van rapporteur Corinne Dettmeijer, Bertus Hendriks over de rol van Iran in het Syrie-conflict en in het economiepanel Klinkende Munt gaat het over pensioenperikelen, KPN-topmensen die opstappen en de nieuwe ondernemersorganisatie ONL die in twee dagen al duizenden steunbetuigingen heeft gekregen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mensenhandel en seksueel misbruik

vanaf 00:03:42

Mensenhandel gaat verder dan de seksuele uitbuiting van vrouwen. Dat benadrukte de Nationale Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Misbruik tegen Kinderen dinsdag in een rapport. Nationaal rapporteur Corinne Dettmeijer legt uit hoe.

Rol Iran in conflict Syrië

vanaf 00:10:37

Metropolis stort zich deze week in het Huwelijk! In Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is het een absolute vereiste dat het bruiloftsmaal precies zo smaakt alsof oma het gemaakt heeft. Een bijdrage van Laura Postma.

Rol Iran in conflict Syrië

vanaf 00:14:36

Iran, het land van de ayatollahs en bondgenoot van president Assad, lijkt toenadering te zoeken met het Westen. De nieuwe Iraanse president Roehani zegt zijn eerste bezoek aan de VN deze maand te gaan gebruiken om de onderhandelingen over het nucleaire programma van zijn land te herstarten. Wat betekent dit? We vragen het Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige en verbonden aan het Instituut van Clingendael.

geen titel

vanaf 00:36:09

CDA-senator Hoekstra heeft vanochtend bekendgemaakt dat ook de Eerste Kamerfractie van het CDA tegen het pensioenakkoord zal stemmen. Het kabinet wil de maximale pensioenopbouw terugbrengen van 2,25 procent naar 1,85 procent en hoopt dat pensioenfondsen hun premies dan ook verlagen. Maar, het ABP, het grootste Nederlandse pensioenfonds, heeft berekend dat de premies juist zullen stijgen door de stelselherziening. Hans Biesheuvel heeft duizenden steunbetuigingen binnen voor zijn nieuwe ondernemersorganisatie Ondernemend Nederland (ONL). De MKB-voorzitter trok zich 1 september onverwachts terug, al na twee jaar in plaats van de gangbare termijn van 4 jaar. Gisteren kwam hij naar buiten met zijn nieuwe organisatie voor ondernemers. Financieel topman van KPN Eric Hageman is gisteren per direct opgestapt. Eelco Blok is nu nog de enige bestuurder en dat in een heel turbulente periode. We praten erover met Mariette Doornekamp (bestuurslid ABP), Jan Maarten Slagter (VEB), Hans de Geus (RTLZ).

advertentie