Villa VPRO

o.a. de megaboete voor Rabobank

Villa VPRO

o.a. de megaboete voor Rabobank

De rechters in de Moslimbroederzaak trekken zich terug. Ze zijn bang, denkt Annabelle van den Berghe. Megaboete voor Rabobank wegens Libor-affaire, Piet Moerland stapt voortijdig op. En heeft Alan Greenspan (87) zichzelf echt niets te verwijten? De oud-voorzitter van de Federal Reserve heeft een boek geschreven over het ontstaan van de crisis waarin hem geen enkele blaam treft.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

rechters trekken zich terug uit Moslimbroederzaak

vanaf 00:02:21

In Egypte trekken rechters zich terug uit het megaproces tegen de leiders van de Moslimbroederschap. Ze voelen zich ”ongemakkelijk“. Zo zouden ze onder druk staan van de nieuwe regering om de rechtzaak in een gevangenis te voeren. Hierdoor moet de procedure helemaal opnieuw. Annabelle van den Berghe vanuit Cairo.

Metropolis: vuilnisbelt in Djakarta

vanaf 00:06:38

Onze correspondenten ploegen deze week in verschillende landen door het afval, op zoek naar bijzondere verhalen. In Indonesië werken en wonen hele gemeenschappen op vuilnisbelten. Een bijdrage van Wilma van der Maten.

Edwin Ruis over boek Vechtmissie

vanaf 00:12:04

100 jaar geleden vond de eerste Nederlandse vredesmissie plaats, Nederlandse militairen gingen naar het net nieuwe staatje Albanië om daar gendarmes op te leiden. Dat pakte heel anders uit. Ze kwamen terecht in een geopolitiek wespennest. Historicus Edwin Ruis verdiepte zich erin, en schreef er een boek over dat morgen verschijn: Vechtmissie, Nederlandse militairen in Albanie 1913-1914.

Libor-zaak, Greenspan en DSB-DNB

vanaf 00:36:12

Piet Moerman stapt een jaar voor zijn pensioen op bij de Rabobank wegens de LIBOR-zaak. De bank heeft geschikt voor een wel erg hoge boete. Je vraagt je af hoe erg het gemanipuleer van de LIBOR-rente is geweest. Alan Greenspan heeft een boek geschreven over het ontstaan van de crisis. De oud-voorzitter van de Federal Reserve toont geen enkel berouw, hij heeft geen enkele fout gemaakt. Is dat zo? De curatoren van de DSB-bank hebben de Nederlandsche Bank voor de rechter gedaagd. Pieter Lakeman heeft ze daarvoor gecomplimenteerd. Heeft hij niet een beetje boter op zijn hoofd? Te gast: Sandra Phlippen, hoofdredacteur van het economenblad ESB, Paul Jekkers van de Bond voor Postpersoneel en Roel Janssen, financieel publicist en thrillerauteur.

advertentie