Villa VPRO

o.a. Jacques Wallage over Adri Duivesteijn

Villa VPRO

o.a. Jacques Wallage over Adri Duivesteijn

In de Villa weer een bijzondere reportage: Sexwise. Verder aandacht voor Adrikunde. De sociaal-democratische senator Adri Duivesteijn dreigt het woonakkoord  op te blazen. Wij vragen voormalig PvdA-fractievoorzitter Jacques Wallage wat er in het hoofd van zijn partijgenoot omgaat. We sluiten af met ons economische panel Klinkende Munt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Oud-fractievoorzitter Jacques Wallage steunt Adrie Duivesteijn

vanaf 00:02:33

Het debat in de Eerste Kamer over het woonakkoord zal naar verwachting laat vanavond pas afgelopen zijn. PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft inhoudelijk moeite met het voorstel zoals het er nu ligt. PvdA-prominent lid Jacques Wallage kent hem goed en begrijpt zijn weerstand. 

Reportage: 'Sexwise' deel 1 (Herhaling)

vanaf 00:10:57

Deze week zenden we eerder uitgezonden reportages uit die we graag nog een laatste keer willen laten horen. Vandaag gaan we met Anne Will Fisser de Amsterdamse Wallen op. De gemeente wil al een paar jaar ramen sluiten omdat prostitutie criminogene en criminele activiteiten aantrekt, sekswerkers hebben ook last van de crisis en de handel in vrouwen neemt eerder toe dan af. Het Prostitutie en Gezondheidscentrum probeert de vrouwen die hun lichaam verkopen bij te staan met hulp en advies en signaleert misstanden in de prostitutiebranche. We zonden dit deel eerder uit op 31 augustus 2009.

Panamaziekte bedreigt bananenstand

vanaf 00:22:29

De bananenproductie wereldwijd is in gevaar. De gevreesde Panama-ziekte verspreidt zich langzaam maar zeker. Australië, Azië en nu ook Afrika. En de grote angst is dat het Zuid-Amerikaanse continent ook besmet gaat worden. Aan de telefoon hebben we Gert Kema, verbonden aan de Universiteit van wageningen. Hij doet onderzoek naar deze schimmelziekte.

Eurobureau: Defensietop in Brussel

vanaf 00:36:08

De EU moet militair steeds meer zélf de broek op gaan houden. waarschuwen NAVO en VS, maar kúnnen we dat? Nee: we leven in het verleden, zeggen experts. En: onze defensie is versnipperd, we houden het allemaal nationaal, en zijn allemaal zuinig op ons eigen nationale defensie-industrietje. De vraag op de top is nu: hoe kunnen de lidstaten meer en beter samenwerken?

Economiepanel Klinkende Munt

vanaf 00:41:57

In reactie op SOMO’s nieuwe rapport Taking lobbying public beloven banken dat ze hun transparantie zullen vergroten. Ondanks de beweringen van banken dat ze volledig volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative rapporteren, concludeert SOMO dat veel van de daarvoor benodigde informatie niet beschikbaar is. In de studio schuift Rens van Tilburg aan, die het onderzoek leidde. Hij gaat in gesprek met Rein Willems, die bekend is in de lobbywereld, onder meer vanuit zijn rol als voormalig directeur Shell Nederland.

advertentie