Woord

Uur 5: Meneer De Uil

Woord

Uur 5: Meneer De Uil

Vannacht een beestachtige Woord. We zetten alle hekken van de dierentuin open en presenteren u een Dierenwoord. 

Met in het vijfde uur:

Meneer De Uil en juffrouw Ooievaar. Twee van de hoofdrolspelers van De Fabeltjeskrant. Die al lang geleden startte en ook al meerdere keren werd beëindigd, maar desalniettemin nog op televisie is te zien. In 1972 kwam een einde aan de eerste reeks, na negenhonderd afleveringen. In het NOS-programma Radiorama vertelden de acteurs achter de dierenpoppen over het succes van de serie. In het geval van meneer De Uil en juffrouw Ooievaar waren dat Frans van Dusschoten en Elsje Scherjon.

Een jonge zwerfkat die zich ontpopt zich tot een monster. Het stel dat het dier in huis heeft genomen kan geen bezoek meer ontvangen en durft niet eens meer op de eigen bank te zitten.

In de jaren 1995 tot en met 1997 improviseerden cabaretiers Hans Teeuwen en Pieter Bouwman dagelijks in het VPRO-programma De Avonden. Het waren korte scènes die al snel berucht werden onder een selecte groep luisteraars. Als De mannen van de radio besprak het duo Teeuwen-Bouwman meer dan driehonderd onderwerpen, waaronder dieren. Luister naar een aflevering getiteld Marmotten en geiten.advertentie