Woord 31jan2014 Uur 2

Woord 31jan2014 Uur 2

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit.
In het tweedee uur: onder meer een documentaire over de vreselijke elfstedentocht van 1963. Getiteld: Fata Morgana in een ijswoestijn. Het was naar verhouding bitter koud en het ijs zat vol scheuren en wakken. Daardoor was schaatsen bijna onmogelijk en kwamen er slechts enkele tientallen volhouders over de finish. Een paar van hen vertellen de verhalen.

Dit fragment is onderdeel van

Woord uur 2

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit. In het tweede uur: onder meer een documentaire over de vreselijke elfstedentocht van 1963. Getiteld: "Fata Morgana in een sneeuwwoestijn." Het was naar verhouding bitter koud en het ijs zat vol scheuren en wakken. Daardoor was schaatsen bijna onmogelijk en kwamen er slechts enkele tientallen volhouders over de finish. Een paar van hen vertellen de verhalen. Samenstelling: Marnix Koolhaas

advertentie