Woord 31jan2014 Uur 3

Woord 31jan2014 Uur 3

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit.
In het derde uur: het verhaal van de Amelander Hidde Kat, die in de zeventiende eeuw bij Groenland op robben walvissen joeg. En een verhaal van de NRU uit 1968 over een expeditie naar Spitsbergen. Erheen trok een Nederlandse expeditie, met als doel een bijdrage te leveren aan het beschermen van de ijsbeer. Die werd, en wordt, namelijk met uitsterven bedreigd. En dan nog een wetenschappelijk verantwoord gesprek over het fenomeen winterslaap.

Dit fragment is onderdeel van

Woord uur 3

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit. In het derde uur: het verhaal van de Amelander Hidde Kat, die in de zeventiende eeuw bij Groenland op robben walvissen joeg. En een verhaal van de NRU uit 1968 over een expeditie naar Spitsbergen. Erheen trok een Nederlandse expeditie, met als doel een bijdrage te leveren aan het beschermen van de ijsbeer. Die werd, en wordt, namelijk met uitsterven bedreigd. En dan nog een wetenschappelijk verantwoord gesprek over het fenomeen winterslaap.

advertentie