Buitenlandpanel: India en Bangladesh

Buitenlandpanel: India en Bangladesh

Een buitenlandpanel deze week over India & Bangladesh.
Deze week sloten de stembussen in India. Modi lijkt de grote winnaar als we de polls mogen geloven. Morgen is de definitieve uitslag bekend. Vandaag in het buitenlandpanel India-kenner en hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam Mario Rutten hij is net terug uit Gujarat in India, het bolwerk van Modi's partij, de BJP.
En in ons buitenlandpanel Ellen Bal, antropologe aan de Vrije Universiteit, pas terug uit Bangladesh. In het land worden de verkiezingen in India aandachtig gevolgd. Met name kijken en schrijven ze daar over Modi.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Het aantal asielzoekers uit Eritrea naar Europa en Nederland is de afgelopen maanden explosief gegroeid. Mirjam van Reisen, Hoogleraar aan Universiteit Tilburg deed onderzoek naar mensensmokkel vanuit Eritrea. Een buitenlandpanel deze week over India en Bangladesh. Met India-kenner en hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam Mario Rutten hij is net terug uit Gujarat in India, het bolwerk van Modi's partij, de BJP. En in ons buitenlandpanel Ellen Bal, antropologe aan de Vrije Universiteit, pas terug uit Bangladesh. De internetgigant Google is op de knieën gedwongen door de 57-jarige Mario Costeja, een eenvoudige consultant in het Spaanse provinciestadje La Corina, in Bellen Met De Wereld. En in de serie Reportages vanuit het Europarlement 3: Laurence Stassen van de PVV. Een bijzonder geval, want tijdens de opnames voor deze reportage trok zij zich terug als lijsttrekker, waarop de fractie uit elkaar viel. En de zoveelste aanslag door de Oeigoeren. Onderzoeker Sanne Kamerling van de Rijksuniversiteit Groningen en Instituut Clingendael deed lang onderzoek naar de moslimminderheid in China.

advertentie