Woord

Pretpark Nederland

Woord

Pretpark Nederland

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Vannacht in Woord Radio verandert Nederland in één groot pretpark, onder de bezielende leiding van Frank Jochemsen. t

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kabouters, de Efteling en het Stedelijk Museum

vanaf 00:02:25

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Tussen 2 en 3: komen de kabouters en founding father van de Efteling aan het woord en brengen de moderne kunstwerken van het Stedelijk Museum heel wat reacties teweeg.

Het land van ooit

vanaf 01:01:51

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Tussen 3 en 4: hebben buitenlandse toeristen a jolly good time in Amsterdam, Marken en Volendam en houden fans de geest van Het Land van Ooit levend.

Het Verkade-album van Jac. P. Thijsse

vanaf 02:01:52

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Tussen 4 en 5: wordt er gewandeld langs het IJsselmeer van Stavoren naar Lemmer, aan de hand van het Verkade-album van Jac. P. Thijsse.

De circus-carrière van Tony Boltini

vanaf 03:02:03

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Tussen 5 en 6: denkt Tony Boltini met weemoed terug aan zijn lange circus-carrière en komt Rob Muntz terug van een koude kermis.

Pret in de achtbaan en Burgers Dierenpark

vanaf 04:04:26

Woord dendert over de achtbaan, aait beesten in de dierentuin, wurmt zich in Volendamse klederdracht, maakt een lange wandeling over de hei om vervolgens thuis te komen van een koude kermis. Tussen 6 en 7: is er pret in de achtbaan, worden bezoekers van Burgers Dierenpark aan de tand gevoeld en presenteert Woord een nieuwe aflevering van Radio à la carte.