Woord

De wereld rond

Woord

De wereld rond

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Oeleboele

vanaf 00:02:00

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen.Tussen 2.00 en 3.00: gaat de taal op reis en doet programmamaker Ellen van Dalen verwoede pogingen een onwillige reiziger op reis te sturen.

Zigeuners

vanaf 01:02:02

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen.Tussen 3.00 en 4.00: vertellen zigeuners over hun leven en reizigersbloed.

Op reis per kameel

vanaf 02:01:56

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen.Tussen 4.00 en 5.00: komt historicus Gerbert van der Aa een stel vriendelijke bandieten tegen in de Sahara, legt documentairemaker Arita Baaijens de helft van een drieduizend jaar oude karavaanroute af en probeert Johan Goossens een school te bouwen in Ghana.

Hendrick Hamel in Korea

vanaf 03:02:02

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen.Tussen 5.00 en 6.00: maken vier VPRO-verslaggevers een reis om de wereld zonder geld en spoelt de Gorinchemse Hendrick Hamel in 1653 aan in het destijds volstrekt geïsoleerde Korea.

Atlantis en een Goggomobil

vanaf 04:00:01

Woord gaat deze week op wereldreis. Als verzonken volk, als schipbreukeling en in het hoofd. Op bootjes, scooters en in een Goggomobil. Uw wereldwijze presentator vannacht is Maarten Westerveen.Tussen 6.00 en 7.00: reizen meneer Vegter van Slooten en zijn vriendin in hun Goggomobil van Groningen naar Kaapstad, besluiten Jan en Lenie de hele wereld rond te reizen op hun scooter, vertrekken Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog naar Australië en blijken er oud-bewoners van Atlantis te bestaan.