Buitenhof podcast: Noord-Syrië, de Turken en de Koerden

Audio

Buitenhof podcast: Noord-Syrië, de Turken en de Koerden

Audio

Deze week in Buitenhof:
Met het vertrek van de VS werd het noorden van Syrië deze week in chaos gestort. Erdogan viel de Koerden aan en dreigde de grenzen met Europa open te zetten voor vluchtelingen. Volgens de VN zijn er al 100.000 mensen op de vlucht en de eerste IS-gevangenen zijn ontsnapt. Nederland staat erbij en kijkt ernaar. Hebben we de regio teveel uit handen gegeven aan de VS? En wat kunnen we in internationaal verband nog betekenen? Tweede Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Sven Koopmans (VVD) zijn te gast.
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken is te gast. Het gaat over de manier waarop kunstmatige intelligentie ons leven rigoureus verandert en het ’Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie’ dat het kabinet deze week presenteerde.
GroenLinks en de boeren hebben van huis uit een gecompliceerde relatie. Het stikstofdebat, halvering van de veestapel: de partij en de boeren staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar zijn er ook punten waarop ze kunnen samenwerken? Jesse Klaver gaat in gesprek met Keimpe van der Heide (Nederlandse Akkerbouwers Vakbond) en Hans Geurts (Nederlandse Melkveehouders Vakbond).
Presentatie: Hugo Logtenberg