Tatiana Koleva

Songs for marimba

Tatiana Koleva

Songs for marimba

De Bulgaars/Nederlandse percussioniste Tatiana Koleva wordt een muzikale duizendpoot genoemd. Voortdurend weet ze componisten te bewegen om nieuw werk voor slagwerk, en in het bijzonder marimba, te schrijven. In het verleden heeft ze al samengewerkt met Louis Andriessen, Klaas de Vries en David Lang. Tijdens November Music gaf ze een marimba-recital met nagenoeg uitsluitend nieuw werk. Muziek die in nauwe samenwerking met de componisten tot stand is gekomen, en dan vooral van componisten die het liefst ook hun eigen muziek uitvoeren.

Koleva speelt premières van Florian Magnus Maier, Corrie van Binsbergen, Keyla Orozco, Albert van Veenendaal en Hikari Kiyama. De laatste componist levert een bijzondere bijdrage. Speciale gast is zanger Han Buhrs met wie Tatiana al jaren samenwerkt.

Koleva over haar soloprogramma: “Songs for Marimba hoeft niet per se lief en zoet te zijn, de muziek kan werkelijk alle kanten opschieten en liederen kunnen zachtjes gefluisterd worden of juist keihard worden uitgeschreeuwd.”

John Cage | Tatiana Koleva: In A Landscape (1948/2015)
Corrie van Binsbergen: Dancing on a glass sealing (2015 wp) applaus 0:15
Han Buhrs:Valse Rust
Keyla Orozco: Marimba de Júcaro Amarillo (2013)
Florian Magnus Maier: Soléa (2015 wp)
Han Buhrs | Tatiana Koleva; U turns on 'n on (2006/2015)
Albert van Veenendaal; Every Step a Dream (2015 wp)
Tom Waits | Wobbe Kuiper: Invitation to the Blues (1977)
Han Buhrs: Waar is dat dier?
Hikari Kiyama: Octapas (2015 wp)

advertentie