Dwars Sessie

Molasses

Dwars Sessie

Molasses

Zanger gitarist Scott Chernoff, die deels in Amerika en deels in Canada opgroeide, begon met Molasses nadat hij gelijkgestemde geesten in Montreal in de kroeg leerde kennen. De naam Molasses (stroop) kon ook niet beter gekozen worden, want los van het feit dat molasses staat voor illegaal gestookte sterke drank, klinkt de muziek van Molasses ook als melancholieke slowcore met veel religieuze elementen.
Deze katholieke symboliek heeft te maken met de roots van Scott Chernoff, zijn wortels liggen bij Russische imigranten die behoorden tot een extreem gelovige sekte die geloofde dat verlossing alleen via lijden bereikt kan worden. Van Molasses verschenen in totaal vier albums bij Fancy Records en waarvan de laatste, de cd ‘Trouble At Jinx Hotel’, eind 2004 uitkwam.

Op 6 mei deed de Canadese slowcore band Molasses een exclusieve sessie voor Dwars in Studio Desmet en bestond toen uit zanger gitarist Scott Chernoff, Jennifer Menard piano, orgel en ook zang, Fluffy Erskine drums en zingende zaag en David Michael Curry viool, eveneens zingende zaag en trompet.