Portret DDA

Uruzgan's Legacy van Jan Willem Petersen

Portret DDA

Uruzgan's Legacy van Jan Willem Petersen

In aanloop naar de Dutch Design Week 2016 zet vpro.nl iedere dag een genomineerde voor de Dutch Design Awards in de schijnwerpers.

Afl. 5: Uruzgan's Legacy van Jan Willem Petersen
Architect en onderzoeker Jan Willem Petersen vertrok in 2013 voor het eerst naar Afghanistan om onderzoek te doen naar de Nederlandse wederopbouwmissie in Uruzgan. Hoe zien de wederopbouwprojecten er tegenwoordig uit? Wat is de nalatenschap van de door Nederland geïnitieerde scholen, wegen, moskeeën, klinieken, overheidsgebouwen, fabrieken, markten, politieposten, gevangenissen en vliegveld? En hoe verhouden de interventies zich tot de weerbarstige Afghaanse realiteit? Verkleed als lokale Afghaan heeft Jan Willem Petersen de antwoorden gezocht op deze vragen.

Vindt in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week iedere dag een nieuw videoportret op vpro.nl/Portretten-Dutch-Design-Awards en op het YouTube-kanaal van de VPRO.

De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards zullen op 29 oktober bekend worden gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

De makers van dit filmpje:
Regie en samenstelling: Anne de Vroomen
Camera: Tamara van den Berg
Geluid: Anneloes Pabbruwee
Montage: Sjoerd Vogel
Productie: Linda Bos en Debbie Heus
Redactie: Jonathan Maas
Eindredactie: Bella Boender